Рибофлавін (вітамін В2) під час вагітності

Рибофлавін (вітамін В2) під час вагітності

Рибофлавін, або вітамін В2 є незамінним вітаміном, який допомагає вашому організму виробляти енергію. Під час вагітності він підтримує зростання дитини, гарний зір та здорову шкіру. Рибофлавін також необхідний для розвитку кісток, м’язів та нервів вашої дитини.

Є деякі докази того, що жінки, які не отримують достатньої кількості рибофлавіну під час вагітності, можуть наражатися на більший ризик розвитку прееклампсії.

Скільки рибофлавіну потрібно вагітним жінкам?

Під час вагітності та грудного вигодовування вам потрібно більше рибофлавіну, ніж зазвичай. Крім того, це водорозчинний вітамін, а це означає, що ваш організм не накопичує його – вам потрібно отримувати достатню кількість щодня.

  • Вагітні жінки: 1,4 міліграма (мг) на день
  • Шалені татусі: 1,6 мг на день
  • Невагітні жінки віком 18 років і молодші: 1,0 мг на день
  • Невагітні жінки віком 19 років і старше: 1,1 мг на день
Читайте також:  Вроджена косорукість: причини захворювання, основні симптоми

Продукти багаті рибофлавіном

Молоко, нежирне м’ясо та яйця – все це добрі джерела рибофлавіну.

Примітка: Дія світла може зруйнувати рибофлавін, тому зберігайте упаковані продукти, такі як злаки та горіхи, запечатаними в пакети, у ящику або шафі, щоб вони не втрачали поживних речовин.

  • 1 чашка простого йогурту: 0,6 мг
  • 1 склянка 2% молока: 0,5 мг
  • 100 гр стейку з яловичини, приготовленого на грилі без кісток: 0,4 мг
  • 30 гр мигдалю: 0,3 мг
  • 1 велике яйце: 0,2 мг
  • 100 гр курки-гриль, м’ясо грудки: 0,2 мг
  • 100 гр консервованої горбуші: 0,2 мг
  • 1 чашка шпинату сирого: 0,1 мг
  • 1 велике яблуко зі шкіркою: 0,1 мг
  • 1 чашка консервованої квасолі: 0,1 мг
  • одна скибочка цільнозернового хліба: 0,1 мг

Чи потрібна добавка рибофлавіну під час вагітності?

Якщо у ваш раціон входять різноманітні молочні продукти, нежирне м’ясо, яйця, зелені овочі та збагачені злаки, ви отримуватимете достатню кількість рибофлавіну під час вагітності. Крім того, більшість вітамінів для вагітних забезпечують рекомендоване споживання рибофлавіну.

Читайте також:  Ретрохоріальная гематома: причини виникнення

Однак деякі жінки піддаються більш високому ризику дефіциту рибофлавіну, у тому числі жінки, які дотримуються вегетаріанської або веганської дієти, які страждають на непереносимість лактози і страждають на анорексію. Анемія, дерматит, запалені та потріскані губи є одними з ознак дефіциту рибофлавіну.

Аватар
Коваль Юлія
Molo4nica.in.ua
Додати коментар