Чи безпечно їсти паростки квасолі під час вагітності?

Чи безпечно їсти паростки квасолі під час вагітності?

Безпечно їсти паростки квасолі під час вагітності лише в тому випадку, якщо вони ретельно приготовані. Це стосується всіх видів проростків, включаючи люцерну, конюшину, редьку, маш і пирій.

Бактерії, у тому числі сальмонела, листерія та кишкова паличка, можуть потрапити в проросле насіння через тріщини в шкаралупі. А опинившись усередині насіння, ці бактерії процвітають у тих же теплих та вологих умовах, які необхідні паросткам для росту.

Багато спалахів хвороб харчового походження були пов’язані із зараженим насінням проростків. Хвороби, що викликаються бактеріями, які можна виявити в паростках, можуть бути особливо небезпечними для вагітних жінок. Лістеріоз може призвести до викидня, мертвонародженню, передчасних пологів та небезпечних для життя інфекцій у новонароджених. Сальмонела і кишкова паличка можуть викликати серйозні захворювання і навіть призвести до смерті.

Читайте також:  Відкрита артеріальна протока: причини захворювання

Навіть паростки, які ви вирощуєте самі, небезпечно вживати у сирому вигляді, оскільки вони також можуть бути заражені бактеріями.

Оскільки вони багаті на поживні речовини, сирі паростки часто додають у корисні бутерброди і салати, а паростки квасолі маш – поширений інгредієнт, що додається в азіатські страви, такі як пад тай, фо і спринг-роли.

Якщо ви хочете з’їсти паростки, переконайтеся, що вони приготовлені на пару, щоб знизити ризик захворювання. Легке приготування не забезпечить достатньої кількості тепла, щоб убити всі бактерії, які можуть бути присутніми.

При замовленні у ресторанах та закусочних не додавайте в їжу сирі паростки. Якщо офіціант приносить вам їжу з паростками, будьте особливо обережні і попросіть кухаря переробити вашу їжу замість просто видаляти паростки.

Аватар
Коваль Юлія
Molo4nica.in.ua
Додати коментар