З якого віку дітям можна ягоди?

З якого віку дітям можна ягоди?

Ягоди та фрукти є відмінним харчуванням для дитини. Привчання до здорової їжі допоможе закласти основу для правильного харчування, коли вони стануть старшими, а подача різноманітних страв з дитинства допоможе їм звикнути до багатьох смаків та текстур.

Ягоди є відмінним джерелом клітковини, яка допомагає травленню, а також антиоксидантів та фітонутрієнтів, які допомагають захистити ваш організм від серцево-судинних захворювань, запальних розладів та деяких видів раку. Інші поживні речовини, що містяться в ягодах:

  • Журавлина: вітамін С, а також властивості, які допомагають покращити здоров'я кишечника і запобігти інфекціям сечовивідних шляхів.
  • Чорниця: вітаміни С і К, а також марганець та калій
  • Полуниця: вітаміни А, В-комплекс, С та Е
  • Малина: вітаміни групи В і С, а також марганець, калій та омега-3 жирні кислоти.
Читайте також:  Чи допомагає миття овочів та фруктів позбутися бактерій на поверхні?

На той час, коли вашому виповниться 8-12 місяців, він може з'їдати від 1/2 до 3/4 чашки фруктів на день. А коли дитині виповниться рік, давайте їй від половини чашки до чашки фруктів щодня.

Одна з проблем полягає в тому, що полуниця, що традиційно вирощується, і більшість інших ягід містять відносно високий рівень залишків пестицидів. Ви можете купувати органічні ягоди, щоб уникнути пестицидів, але дослідження показують, що промивання їх у воді або кип'ятіння, що пом'якшить ягоди і в будь-якому випадку полегшить їхнє вживання вашій дитині, видаляє більшу частину залишків пестицидів. Ви також можете замочити ягоди у воді разом з невеликою кількістю оцту яблучного або харчової соди, щоб видалити пестициди на 10 хвилин, промийте холодною водою і злийте воду.

Читайте також:  Як перестати ревнувати?

Алергія на ягоди у дітей

Ягоди не є одним з найалергенніших продуктів, але вони можуть викликати алергію. Експерти кажуть, що більшість дітей можуть почати їсти полуницю та малину, після того, як ви ввели ясне пюре, овочі та інші фрукти, наприклад груші, і у дитини не було алергічної реакції.

Діти з легкою формою екземи або сімейною історією харчової алергії або астми можуть скуштувати такі продукти, як ягоди, за умови, що вони спочатку переносять більш поширені продукти. Але є випадки, коли краще почекати, доки ваш лікар дасть зелене світло. Поговоріть із лікарем, якщо у дитини:

  • Є брат із алергією на арахіс
  • Є екзема від помірного до тяжкого ступеня після дотримання плану лікування шкіри, розробленого лікарем
  • У минулому алергічна реакція на будь-яку їжу
  • Раніше було діагностовано харчову алергію
Читайте також:  Як знайти високооплачувану роботу? Лайфхакі

При введенні потенційно алергенної їжі експерти рекомендують давати її дитині вдома, а не дитячому садку чи ресторані. І, як і у разі будь-якої нової страви, подавайте її протягом трьох-п'яти днів, перш ніж пропонувати щось нове. Таким чином ви зможете стежити за реакцією дитини.

Ознаками харчової алергії є набряк обличчя, включаючи язик і губи, висипання на шкірі, задишка, спазми в животі, блювання і діарея.

Аватар
Коваль Юлія
Molo4nica.in.ua
Додати коментар