Чи вбиває кава корисні властивості вітамінів?

Чи вбиває кава корисні властивості вітамінів?

Будь-який напій або їжа, що містять кофеїн, такі як кава, чай, шоколад та деякі газовані напої, можуть перешкоджати засвоєнню вітамінів та мінералів та збільшувати їх виведення з організму.

Вітаміни та мінерали – це мікроелементи, необхідні організму в невеликих, але постійних кількостях. Ваш організм не може виробляти більшість мікроелементів, тому ви повинні отримувати їх в іншому місці.

Вітаміни – це природні речовини, що містяться в рослинах та тваринах. Існує два типи вітамінів: водорозчинні та жиророзчинні.

Водорозчинні вітаміни легко засвоюються вашим організмом. На відміну від жиророзчинних вітамінів їх не потрібно засвоювати за допомогою жовчних кислот, рідин, що використовуються для перетравлення жирів. Ваше тіло не накопичує велику кількість водорозчинних вітамінів. Водорозчинні вітаміни, які вам не потрібні, виводяться нирками та із сечею.

Читайте також:  Вітамін В6 під час вагітності

Ваше тіло має використовувати жовчні кислоти для засвоєння жиророзчинних вітамінів. Як тільки ці вітаміни засвоюються, ваше тіло накопичує їх у жирових відкладах. Коли вони потрібні, воно витягує їх зі сховища, щоб використовувати.

Ось деякі водорозчинні вітаміни: вітамін С, біотин та сім вітамінів групи В: тіамін (В-1), рибофлавін (В-2), ніацин (В-3), пантотенова кислота (В-5), піридоксин (В-6) , фолієва кислота (В-9) та кобаламін (B-12)

А ось деякі жиророзчинні вітаміни: A, D, E або K.

Мінерали видобуваються із землі чи з води. Рослини та тварини поглинають їх, щоб отримати поживні речовини. Основними мінералами є кальцій, фосфор, магній, натрій, калій, сірка та хлорид. Вони вважаються основними мінералами, тому що дорослі потребують їх великої кількості.

Мікроелементами є хром, мідь, фтор, йод, залізо, марганець, молібден, селен та цинк. Ваше тіло потребує їх у менших кількостях.

Читайте також:  Трави та трав'яні чаї, яких слід уникати під час грудного вигодовування

Було б важко передозувати вітаміни чи мінерали, які ви отримуєте із продуктів. Але якщо ви приймаєте добавки, ви легко можете прийняти дуже багато. Це ще більший ризик, якщо ви приймаєте жиророзчинні вітаміни.

Цілісні продукти – ваші найкращі джерела вітамінів та мінералів. Вони пропонують три основні переваги в порівнянні з добавками:

1. Вони містять багато мікроелементів, необхідних вашому організму. Апельсин, наприклад, містить вітамін С, а також бета-каротин, кальцій та інші поживні речовини. У добавці вітаміну С відсутні ці інші мікроелементи.

2. Вони містять харчові волокна, які важливі для травлення і можуть допомогти запобігти деяким захворюванням, таким як рак, діабет і хвороби серця. Достатнє споживання клітковини також допоможе запобігти запори.

3. Вони містять інші речовини, такі як антиоксиданти, які уповільнюють природний процес, що призводить до пошкодження клітин та тканин.

Читайте також:  Чи безпечно робити ботокс під час вагітності?

Якщо ви залежите від добавок, а не від вживання різноманітних цілісних продуктів, ви втрачаєте потенційні переваги цих речовин.

Для деяких людей, у тому числі тих, хто дотримується строгих дієт, полівітамінно-мінеральні добавки можуть забезпечити вітамінами та мінералами, яких часто немає в їхньому раціоні. Літні люди та вагітні жінки мають змінені потреби у поживних речовинах, і їм також може бути корисна добавка.

Аватар
Коваль Юлія
Molo4nica.in.ua
Додати коментар