Пальчикова їжа для дитини

Пальчикова їжа для дитини

У віці 9 місяців дитина почне практикувати хапання руками та зможе підносити руки до рота. На той час коли малюкові виповниться 12 місяців, він навчиться брати їжу та класти її в рот. Це дозволить вам додати його раціон їжу, яку він зможе їсти сам.

Щоб полегшити перехід від пюреподібної їжі до пальчикової їжі, дайте дитині вже знайомі їй смаки – спробуйте шматочки дуже м'якого, стиглого банана, якщо вона любить бананове пюре, або добре просмажені шматочки картоплі, якщо вона вже куштувала пюре.

Почніть з того, що під час їди висипте чотири або п'ять шматочків їжі на тацю або тарілку для годування. Додайте більше шматочків у міру того, як дитина їх їсть.

На ранньому етапі дитина може просто набирати їжу в долоню і підносити до рота, але згодом вона опанує захоплення і використовуватиме великий і вказівний пальці, щоб брати їжу.

Читайте також:  Заняття спортом після кесаревого розтину: все, що потрібно знати

Найкраща пальчикова їжа для малюка

  • Хліб та хлібобулочні вироби
  • Скибочки банана або інших стиглих фруктів, очищених від шкірки та кісточок, таких як манго, слива, груша, персик, диня чи кавун без кісточок
  • Макарони
  • Сир
  • Яйце відварене
  • Невеликі шматочки свіжих або підсмажених овочів, таких як морква, горошок, цукіні, картопля або солодка картопля
  • Приготовлені на пару яблука чи моркву нарізати довгими тонкими смужками
  • Маленькі, добре просмажені маленькі шматочки броколі або цвітної капусти
  • Шматочки вареної курки, яловичого фаршу, індички чи риби розміром з горошину
  • Добре приготовлена квасоля

Протягом перших кількох місяців вживання твердої їжі дитина вивчає текстуру, колір та аромат їжі у міру того, як вона їсть сама. Пропозиція різноманітних продуктів харчування може допомогти сформувати здорові звички у їжі на ранньому етапі.

Читайте також:  З якого віку дитина почне кидати та ловити м'яч?

Не давайте дитині круглі продукти без нарізки, такі як виноград та чорниця, великі шматки м'яса або шматочки горіхової олії – вони можуть викликати ядуху. Тверді фрукти та овочі, такі як сира морква або яблука, можна варити доти, доки вони не стануть м'якими, і подавати довгими смужками, щоб знизити ризик подавитися.

Що робити, якщо дитина подавилася?

Аватар
Коваль Юлія
Molo4nica.in.ua
Додати коментар