Як вибрати якісне морозиво?

До підбору морозива потрібно підходити правильно, щоб споживати максимально наближені до натуральних продуктів. У цьому випадку ви будете здорові, і насолодитеся чудовим смаком.

Ми розповімо про те, як вибрати якісне морозиво. Розглянемо основні моменти, куди потрібно звернути увагу до магазині.

Про барвники

Як вибрати якісне морозиво?

Держава дозволяє додавати до морозива різні види барвників. Проте з ними виробник все одно переборщувати не повинен.

Колір морозива має бути збалансованим. Коли ви дивитеся на нього, то продукт має виглядати натуральним. Бажано, щоб колір не був надто яскравим або надмірно темним. В іншому випадку, це означатиме, що в продукт додано величезну кількість хімії. Його споживання може вкрай негативно вплинути на вас. Краще підбирати продукт дорожче, але з натуральнішим кольором.

Те саме стосується і смаку. Він має бути наближений до натурального. У цьому випадку споживати продукт буде безпечно. Наприклад, морозиво з ароматом лайма та кактусу, швидше за все, буде створено з додаванням великої кількості хімії. А ось пломбір – ні. Тому уважно придивляйтесь до нього.

Купуйте тільки ціле морозиво

У жодному разі не купуйте в магазині одиниці товару, які з тієї чи іншої причини не придатні для споживання. Наприклад, якщо у них зламався стаканчик, пом’ялася основна частина виробу. Або морозиво загалом стало танути.

Продукт повинен зберігатись при температурі мінус вісімнадцять. Якщо вона трохи вища, то морозиво починає танути. Як наслідок, йдуть і його позитивні властивості. Втрачається смак. Тому, коли купуєте продукт у магазині, звертайте увагу на його цілісність. Не купуйте ті екземпляри, які з тієї чи іншої причини розтанули. Вони дуже негативно на вас вплинуть.

Головна небезпека полягає в тому, що річ може не тільки втратити основні властивості. Якщо вона розморозиться, то може взагалі нашкодити здоров’ю споживача. Оскільки почнуть виділятись не дуже корисні речовини. Тому намагайтеся бути максимально обережними.

Читайте також:  Яким має бути рюкзак для першокласника?

Звертайте увагу на колір

У продукту колір має бути розподілений певним чином, рівномірно. Не повинно бути так, щоб у структурі морозива з’являлися різні ривки. Дуже важливо, щоб колір був рівним.

Якщо помітно, що відтінок нерівномірний, це негативний момент. Він може свідчити, що продукт створювали неакуратно. На заводі недостатньо добре перемішували барвник.

Бувають, звичайно, ті види морозива, у яких різні кольори у структурі є їхньою фірмовою відмінністю. Але про це буде сказано одразу на упаковці. Там ви зможете побачити, як морозиво має виглядати у житті.

Якщо, наприклад, на упаковці ви помітите один колір, а в житті він буде інший, то не турбуйтеся. Швидше за все, вам попався продукт із неякісної партії. Інші подібним чином вас не підведуть.

Звертайте увагу на вартість

Як вибрати якісне морозиво?

Коли купуєте морозиво, не варто заощаджувати. Чим дешевше продукт, тим гірша його якість. І тим більше хімії використовувалося під час його виготовлення.

Намагайтеся звертати увагу на бренд компанії. Він має бути на слуху. А сама фірма має довго працювати на ринку. Як мінімум, ви повинні впізнавати її серед інших товарів.

Купуйте продукцію від фірми, яку знаєте. Спробуйте різні смаки. І в жодному разі не купуйте дешеве морозиво. Інакше ситуація може вкрай негативно на вас вплинути. Є ризик, що ви придбаєте низькоякісний продукт. Що може позначитися на здоров’ї.

Склад

Обов’язково читайте склад. Можете робити це прямо у супермаркеті. Важливо, щоб там було вказано традиційні продукти для виготовлення морозива. Зокрема, молоко, певна кількість цукру, традиційні вершки та олія. Чого не повинно бути в жодному разі, так це рослинного жиру. Він дуже негативно може вплинути на здоров’я людини.

У жодному разі не купуйте предмет з кокосовим маслом у складі. Також не підійде і пальмова. Якщо подібні види інгредієнтів є у вашому виробі, воно не є натуральним. І може дуже негативно вплинути на вас при регулярному споживанні.

Читайте також:  Як подолати страх? Рекомендації

Документи на продукцію

В обов’язковому порядку придивіться до етикетки щодо наявності документації на певну продукцію. Буває два типи ліцензій. ГОСТ та ТУ:

У першому випадку абревіатура розшифровується як державний стандарт України. Документ регулярно оновлює та затверджує уряд. Він свідчить про те, що морозиво є якісним. І що споживати його – безпечно. Вибирайте предмети з подібним маркуванням.

ТУ – це звані технічні умови. Документ створює сама компанія, яка виготовляє те чи інше морозиво. У жодному разі не купуйте подібний продукт, оскільки подібне маркування нерідко використовують недобросовісні фірми. Вони намагаються всіляко здешевити предмет. Додають до нього кокосове масло, тим самим не дотримуються норм, прописаних у ГОСТ. І тому пишуть на етикетці позначку ТУ. Не рекомендуємо купувати подібне морожене, воно не якісне. Якщо і їсти його, то краще це робити рідко. І тільки в тому випадку, якщо вам просто не вистачає грошей на якісніший варіант.

Вартість

Як вибрати якісне морозиво?

Якісне морозиво коштуватиме середньо по ринку. У разі, якщо в ньому справді знаходяться вершки, низької ціни в жодному разі не буде. Якщо пропонується морозиво дешевше за інші, це негативний момент. Швидше за все, його якість сумнівна.

Зверніть увагу на процес танення морозива

Перевірити, наскільки якісним є морозиво, можна досить легко. Ви можете просто звернути увагу на процес його танення. Є деякі хитрощі, які допоможуть зрозуміти, наскільки якісним є той чи інший варіант.

Розмістіть морозиво на тарілці. Хоча б невеликий шматочок. Потім почніть уважно спостерігати за тим, що відбувається. Звернувши увагу на кілька моментів, ви зможете зрозуміти наскільки якісним воно є.

Хороше морозиво не почне танути за секунду. Воно почне поступово перетворюватися на єдину субстанцію трохи пізніше. Приблизно за десять-п’ятнадцять хвилин. Якщо це відбувається швидше, то негативний момент. Він говорить про те, що продукт не якісний та штучний.

Читайте також:  Як вибрати взуття для фізкультури у школі?

Експеримент рекомендуємо проводити у домашніх умовах. Якщо ж перевіряти морозиво під палючим сонцем, це може вкрай негативно вплинути на вас. Приведе до того, що інформацію буде подано необ’єктивно. Морозиво під впливом великої температури розтане ще сильніше.

Дуже важливо звернути увагу і структуру продукту. Під час танення в ньому не повинно бути води або піни. Інакше продукт не є якісним.

Підроблені продукти дуже довго тримаються. Їхня форма не деформується до останнього. Коли б натуральне морозиво вже розтеклося, це продовжує стояти. Так, ніби майже не тане.

Як визначити якість морозива по склянці?

Як вибрати якісне морозиво?

Якщо ви придбали продукт у вафельному стаканчику, експеримент з перевірки якості можна провести набагато швидше. Зверніть увагу на структуру оболонки. Перевірте, наскільки він хрумкий. Якщо досить сильно, то це позитивний момент. Він зробить так, що ви відмінно себе відчуєте у процесі. Морозиво є якісним та гарантовано вам сподобається. Бо буде смачним.

Бувають ситуації, коли стаканчик не є хрустким. Він розкисає відразу під час відкриття. І тут можна зробити висновок. Швидше за все продукт зберігали неправильно. Він одного разу вже розморожувався, а потім знову заморожувався.

Швидше за все, лід у подібній склянці просто розтанув. Як наслідок, він просочив структуру. Вона розм’якла і перестала бути хрумкою.

Як ми вже говорили раніше, якісний пломбір тане поступово. З дуже низькою швидкістю. При ній просто неможливо зробити так, щоб стаканчик швидко розм’якшує. Вам необхідно буде спожити його за більш короткий термін.

Зверніть увагу і на глазур. Якщо морозиво якісне, вона протримається досить довго. Почне танути поступово. Якщо ж ви використовуєте підробку, то глазур доведеться відколупувати по-шматочкам.

Аватар
Коваль Юлія
Molo4nica.in.ua
Додати коментар