Свинина – це одна з найбільш улюблених мʼясних продуктів, яку люблять готувати у різних кухнях світу. Це мʼясо дуже ситне та ароматне, яке можна готувати у різних формах: варене, смажене, запечене та багато іншого. У цій статті ми пропонуємо незабутні рецепти зі свининою, які точно стануть улюбленими для всієї вашої родини.
Смажена свинина з овочами
Ця страва – ідеальний варіант для обіду чи вечері. Інгредієнти: свинина (500 г), картопля (3 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), печериці (200 г), сіль, перець та олія для смаження.
Спочатку необхідно нарізати свинину тонкими шматками та поперчити їх. Потім відправити на сковороду з розігрітою олією та смажити до золотистого кольору. Картоплю, моркву та цибулю нарізати кубиками та додати до майже готової свинини. Далі додати нарізані печериці та смажити все разом ще 5-7 хвилин. Приправити сіллю та перцем за смаком.
Свинина в духовці з картоплею та грибами
Це блюдо просто неймовірно ситне та ароматне. Інгредієнти: свинина (700 г), картопля (5 шт.), печериці (200 г), цибуля (1 шт.), масло (100 г), сіль та перець.
Свинину розрізати на порції та поперчити їх. Далі необхідно нарізати картоплю та гриби, а цибулю – кільцями. Всі інгредієнти перемішати разом з олією, сіллю та перцем. Покласти у глиняний горщик частину картоплі з грибами, на верх покласти свинину, а потім залишок картоплі з грибами. Закрити горщик та випікати в духовці протягом 1,5-2 годин при температурі 180 градусів.
Беконова запіканка зі свинини та картоплі
Ця запіканка – ідеальний варіант для тих, хто любить ситні та ароматні страви. Інгредієнти: свинина (500 г), картопля (4 шт.), бекон (150 г), сир (100 г), яйця (2 шт.), вершки (100 мл), сіль та перець.
Свинину та картоплю нарізати кружечками. Далі нарізати бекон на невеликі шматочки. У форму для запіканок нарізані свинину та картоплю покласти через шар. Додати нарізаний бекон. Сіль та перець за смаком. Далі перемішати яйця з вершками та залити масу сверху по всій поверхні. Посипати всю запіканку натертим сиром. Випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.
Свинина на мангалі
Це блюдо дуже популярне в кухнях різних країн, а особливо в Азії та Балканах. Інгредієнти: свинина (1 кг), соєвий соус (3 ст.л.), мед (3 ст.л.), часник (5 зубчиків), лимон (1 шт.), сіль та перець.
Свинину нарізати на порції та помістити в миску для маринування. Додати соєвий соус, мед, нарізаний часник та лимонний сік. Добре перемішати та залишити на маринування на 2-3 години. Потім насадити мариновану свинину на шампури та випікати на мангалі, часто перевертаючи та змащуючи маринадою. Готову свинину можна подавати з різними соусами та додатками.
Центральноєвропейський рулет із свинини
Це страва дуже популярна в країнах Центральної Європи та може бути ідеальним варіантом для святкового столу. Інгредієнти: свинина (600 г), шинка (150 г), ковбаса (150 г), яйце (1 шт.), борошно (100 г), сіль та перець.
Свинину розкрити на плоский шар та посолити з обох сторін. На верх покласти нарізану на шматочки шинку та ковбасу. Потім звивати у рулет та зафіксувати зубочисткою. Рулет обваляти в борошні та взбитому яйці. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.
Висновок:
Ці рецепти зі свининою точно стануть улюбленими для всієї вашої родини. Вони легкі в приготуванні та можуть бути використані як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Якщо ви хочете дізнатися ще більше рецептів, рекомендуємо зайти на сайт https://foodideas.com.ua/. Тут ви знайдете безліч кулінарних рецептів різних кухонь світу, які точно сподобаються вам та вашим близьким. Вибирайте свій улюблений рецепт та готуйте з задоволенням!