Журналісти поговорили з експертами в галузі фермерства, дієтології та співробітниками для того, щоб відповісти на 10 найпопулярніших питань про курячі яйця.
Так, зі статті можна дійти невтішного висновку, що сирі яйця мало є причиною сальмонельозу. Інфекція може лише на шкаралупі, тому перед приготуванням яйця слід помити. Якщо шкаралупа тріснута, то продукт можна варити тільки круто, щоб уникнути попадання бактерій в організм. При цьому оболонка зберігає захисний шар, який дозволяє яйцям довго не псуватися. У разі потрапляння на нього гарячої води він розчиняється.
Зберігання яєць у дверях холодильника не рекомендовано, тому що яйцям нарівні з молоком потрібна стабільна температура, якої неможливо досягти шляхом постійного відкриття та закривання цього виду техніки. Найбільшим плюсом зберігання яєць у холодильнику вважається збільшений термін зберігання. У цьому вірним розташуванням вважають укладання гострим кінцем вниз.
«У такому положенні яйця зможуть «дихати» і довше зберігати свою свіжість, тому що на тупому кінці розташовано більше пір, через які в яйце надходить кисень і виходить вуглекислий газ»