Марганець під час вагітності

Марганець під час вагітності

Марганець є важливим мінералом під час вагітності, тому що він допомагає дитині формувати кістки і хрящі. Всім вагітним жінкам необхідно два міліграми марганцю на день. Він також допомагає захистити клітини від пошкоджень та активує ферменти, які відіграють важливу роль у метаболізмі вуглеводів, амінокислот та холестерину. Більшість жінок отримують весь необхідний їм марганець під час вагітності із здорового харчування, і їм не потрібно приймати добавки. Прийом надто великої кількості марганцю, понад 11 міліграмів на день, може бути токсичним.

Скільки марганцю потрібно вагітним жінкам?

Вагітним і жінкам, що годують, потрібно більше марганцю, ніж зазвичай.

Вагітні жінки: 2 мг на день

Шалені татусі: 2,6 мг на день

Невагітні жінки віком 18 років і молодші: 1,6 мг на день.

Читайте також:  Як висипатись за меншу кількість часу? Рекомендації

Невагітні жінки віком 19 років і старше: 1,8 мг на день.

Продукти з високим вмістом марганцю

Марганець міститься в таких продуктах, як горіхи, коричневий рис, цільнозерновий хліб, квасоля, бобові та чай. Ось ще кілька прикладів:

30 г горіхів пекан, обсмажених у сухому вигляді: 1,1 мг
120 гр вареного коричневого рису: 1,1 мг
120 гр відвареного шпинату: 0,8 мг
120 гр ананасу: 0,8 мг
120 гр склянки вівсянки, виготовленої: 0,7 мг
1 скибочка цільнозернового хліба: 0,7 мг
30 гр арахісу, обсмаженого в олії: 0,5 мг
120 гр вареної сочевиці: 0,5 мг
1 чашка завареного чорного чаю: 0,5 мг
120 гр чорниці: 0,3 мг

Аватар
Коваль Юлія
Molo4nica.in.ua
Додати коментар